Praktijk Prenatale Echografie
arrow
arrow

Hanneke Hermans & Florence Verbraak

Hanneke en Florence zijn allebei opgeleid tot radiodiagnostisch laborant. In de jaren '80 hebben zij ervoor gekozen zich te specialiseren in de echografie, met als eindrichting gynaecologie en obstetrie. Zij hebben deze opleiding beide aan de Hogeschool van Eindhoven gevolgd. Nadat zij jaren in de algemene echografie gewerkt hebben, hebben zij zich uiteindelijk toegespitst op zwangerschapsechografie.

arrow

In 1993 richtte Hanneke Praktijk Prenatale Echografie in Rosmalen op. In 2001 was de vraag naar pretecho's zo groot dat Hanneke blij was dat Florence haar met een nieuwe locatie in Vught wilde bijstaan.

Hanneke en Florence hebben al die jaren naast hun werkzaamheden in de praktijk, ook voor ziekenhuizen en verloskundige praktijken gewerkt. Onder andere voor het uitvoeren van de SEO (20-weken echo's) en combinatietesten. Ze geven daarnaast ook trainingen aan verloskundigen die de echo-opleiding volgen.

Voor onze praktijk vinden wij deskundigheid en zeer geavanceerde apparatuur van groot belang. Wij zien ons beroep als een vak apart, en vinden dat ook niet-medische echo's kundig en met passie gedaan moeten worden. Commercie heeft bij ons altijd op de laatste plaats gestaan. Tot slot helpen wij jullie graag zelf, wij hebben geen personeel in dienst.

BEN

Uiteraard zijn wij aangesloten bij BEN (Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland). Dat betekent dat wij geregistreerd zijn en onze kwaliteiten en deskundigheid op peil moeten houden door bijscholing.

Werkwijze

Wij hebben ervaren dat aanstaande ouders vaak geen plezier beleven aan een medische echo, omdat zij niet het gevoel hebben dat zij hun kindje zelf ook goed hebben kunnen zien. Dat komt omdat de tijd voor een medische echo beperkt is. Doordat wij bij een pretecho meer tijd hebben en voor een andere benadering kiezen, kunnen jullie op een ontspannen manier kennismaken met jullie ongeboren kindje.

arrow

Wij leggen het accent altijd op het maken van mooie, duidelijke en voor de ouders herkenbare beelden. Daarbij verliezen wij het medische aspect niet uit het oog, maar zorgen ervoor dat jullie een duidelijke uitleg krijgen. Zo zijn ook de meeste medische beelden voor jullie herkenbaar.

Het kan gebeuren dat wij tijdens een pretecho iets zien waardoor we twijfelen aan de gezondheid van jullie ongeboren kindje. Dan overleggen wij altijd met de verloskundige die jullie zwangerschap begeleidt. Maar, het niet vinden van afwijkingen is geen garantie voor een gezond kindje. Begrijpelijkerwijs kunnen wij hier dan ook geen verantwoordelijkheid voor dragen.

Geschiedenis

Ben je geïnteresseerd in een stukje geschiedenis, over het ontstaan van de praktijk en de mogelijkheid tot het laten maken van zowel pretecho's als medische echo's?

arrow

1993: Hanneke opende haar praktijk in Rosmalen. Zij maakte pretecho's, maar keek ook altijd naar de medische kant van haar vak.

2001: Florence opende de tweede locatie in Vught, ook zij maakte pretecho's zonder het medische aspect uit het oog te verliezen.

2006: invoering van de SEO of 20-weken echo in Nederland. Hanneke en Florence hebben sinds de invoering ervaring met het maken van deze echo's, in verschillende ziekenhuizen.

2011: locatie Rosmalen is een samenwerkingsverband aangegaan met verloskundigenpraktijk Belle Vie. Zwangeren kunnen vanaf dat moment bij ons ook medische echo's (met uitzondering van de combinatietest (nekplooimeting) en het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO, 20-weken echo)) laten verrichten.

2013: locatie Rosmalen werkt onder vergunning van Stichting Prenatale screening regio Nijmegen (SPN), voor de Wet Bevolkingsonderzoek. Ook zijn er afspraken gemaakt met het Jeroen Boschziekenhuis. Dat betekent dat Praktijk Prenatale Echografie locatie Rosmalen ook het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO, 20-weken echo) mag verrichten.

2013: locatie Vught is een samenwerkingsverband aangegaan met Verloskundig Centrum Fellenoord. Locatie Vught voert nu ook medische echo's uit, met uitzondering van de combinatietest (nekplooimeting) en het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO, 20-weken echo).

2015: locatie Vught werkt onder vergunning van Stichting Prenatale screening regio Nijmegen (SPN), voor de Wet Bevolkingsonderzoek. Ook zijn er afspraken gemaakt met het Jeroen Boschziekenhuis. Dat betekent dat Praktijk Prenatale Echografie locatie Vught ook het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO, 20-weken echo) mag verrichten. Door deze ontwikkeling kunnen wij op beide locaties dezelfde mogelijkheden bieden.

Disclaimer & Privacy Klachtenprocedure