Praktijk Prenatale Echografie
arrow
arrow

Pret echo's

Vinden jullie het leuk om jullie ongeboren kindje te bekijken, en om ook op een leuke manier alvast kennis te maken met jullie kindje terwijl het nog in de buik zit? Maak dan een afspraak voor een niet-medische echo, ofwel pretecho. Wij doen altijd ons best om jullie kindje zo mooi en herkenbaar mogelijk in beeld te brengen! Daarbij kiezen jullie zelf of je dat met de zwart-witte 2D-techniek wil laten doen, of dat je liever voor 3/4D gaat. Een combinatie daarvan kan natuurlijk ook.

arrow

Ook bij een pretecho kan het gebeuren dat wij iets zien waardoor we twijfelen aan de gezondheid van jullie ongeboren kindje. Dan overleggen wij met de verloskundige die jullie zwangerschap begeleidt. Maar, het niet vinden van afwijkingen is geen garantie voor een gezond kindje. Begrijpelijkerwijs kunnen wij hier dan ook geen verantwoordelijkheid voor dragen.

2D, 3D of 4D

Als jullie bij ons een niet-medische echo laat maken, kunnen jullie, afhankelijk van de zwangerschapsduur, kiezen voor verschillende echo-technieken. We leggen jullie kort uit wat de verschillen zijn, zodat jullie weten waar jullie voor kiezen.

arrow

2D

2D beelden zijn altijd zwart-wit. Je ziet eigenlijk een doorsnede van het kindje, en kunt als het ware ook "in" het kindje kijken. Dit is de techniek die vooral ook gebruikt wordt bij medische echo’s, maar deze techniek is ook uitermate geschikt om leuke beelden van een kindje te maken. De 2D techniek is erg snel, daardoor kun je de bewegingen van het kindje heel mooi volgen! Deze techniek kunnen we tijdens de hele zwangerschap (vanaf ca. 1 week na het uitblijven van de menstruatie) toepassen.

3D, 4D

Een 3D echobeeld is een stilstaand kleurenbeeld van de buitenkant van het kindje. De 3D techniek is wat trager dan de 2D techniek, maar tegenwoordig kunnen we met 3D ook de bewegingen van het kindje volgen. Dat noemen we dan 4D.

De 3/4D techniek laat alleen de buitenkant van een kindje zien. Wij vullen een 3/4D echo altijd aan met 2D beelden, meten het kindje, vertellen hoe zwaar het kindje weegt en laten het hartje van jullie kindje horen.

Belangrijk

De 3/4D techniek kunnen we niet tijdens de hele zwangerschap gebruiken. De mooiste periode voor een 3/4D echo is van ongeveer 24 tot 32 weken. De kindjes zijn dan mollig genoeg en je ziet hun botstructuur niet meer door hun (tot die tijd erg dunne) huidje heen schemeren.

Tarieven

In onze praktijk kunnen jullie voor verschillende soorten echo's kiezen. Bij verschillende zwangerschapsduur, verschillende technieken, korte afspraken of wat langere. De kosten voor een niet-medische echo worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Daarom proberen wij onze tarieven zo laag mogelijk te houden.

arrow

In onderstaand overzicht vinden jullie de tarieven voor pretecho's, voor deze echo’s is geen verwijzing nodig, deze echo’s worden op eigen verzoek gedaan. Echo’s op eigen verzoek worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voor de tarieven van medische echo’s verwijzen wij naar de pagina medische echo's.

Geslachtsbepaling € 30,-

De geslachtsbepaling kan plaatsvinden vanaf 15 weken. Tijdens de echo wordt er alleen tussen de beentjes gekeken. Na afloop van de echo krijgen jullie enkele uitgeprinte foto's mee. Een DVD of CD is bij deze echo niet mogelijk.

Mochten jullie later in de zwangerschap besluiten om ook nog een 3/4D echo te laten maken, dan valt de geslachtsbepaling onder het pakket en bedraagt die echo nog slechts € 70,-. Als jullie bij voorbaat al weten dat jullie ook graag een 3/4D echo willen laten maken, dan is het leuker om direct voor het pakket te kiezen. Dan hebben jullie meer kijkplezier voor hetzelfde bedrag!

Afspraak duur: 10 minuten

Echo tussen 8 en 12 weken (2D) € 30,-

De eerste echo kan plaatsvinden tussen 8 en 12 weken. Na afloop van de echo krijgen jullie enkele uitgeprinte foto's mee. Een DVD of CD is bij deze echo niet mogelijk.

Mochten jullie later in de zwangerschap besluiten om ook nog een 3/4D echo te laten maken, dan valt de eerste echo onder het pakket en bedragen de kosten voor de 3/4D echo nog slechts € 70,-. Als jullie bij voorbaat al weten dat jullie ook graag een 3/4D echo willen laten maken, dan is het leuker om direct voor het pakket te kiezen. Dan hebben jullie meer kijkplezier voor hetzelfde bedrag!

Afspraak duur: 15 minuten

Echo vanaf 12 weken (2D) € 60,-

De tweede echo kan plaatsvinden vanaf 12 weken. Na afloop van de echo krijgen jullie enkele uitgeprinte foto's en veel foto's op een CD mee. Een DVD is optioneel en kost € 10,-.

Mochten jullie later in de zwangerschap besluiten om ook nog een 3/4D echo te laten maken, dan valt de 3/4D echo onder het pakket en bedragen de kosten voor de 3/4 D echo nog slechts € 40,-. Als jullie bij voorbaat al weten dat jullie ook graag een 3/4D echo willen laten maken, dan is het leuker om direct voor het pakket te kiezen. Dan hebben jullie meer kijkplezier voor hetzelfde bedrag!

Afspraak duur: 30 minuten

Combinatie echo (2D & 3/4D) € 85,-

De combinatie echo kan plaatsvinden tussen 25 en 32 weken. Deze echo is een combinatie van de 2D en 3/4D. Na afloop van de echo krijgen jullie enkele uitgeprinte foto's en veel foto's op een CD mee. Een DVD is optioneel en kost € 10,-.

Afspraak duur: 30 minuten

Pakket € 100,-

Het pakket bestaat uit een eerste echo met een tweede echo en kan plaatsvinden tussen 8 en 32 weken. Tijdens de eerste echo kan dan ook een geslachtsbepaling plaatsvinden. Na afloop van de echo krijgen jullie enkele uitgeprinte foto's en veel foto's op CD mee. Een DVD is optioneel en kost € 10,-.

Afspraak duur: 30 minuten (per echo)

Stichting Kuychi

Een deel van onze opbrengsten komt ten goede aan Stichting Kuychi, voor de opvang en ondersteuning van zeer kansarme kinderen in Urubamba, Peru. Deze stichting is in het leven geroepen om het project Niños del Arco Iris van Helena van Engelen in Peru te ondersteunen.

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat jullie nog wat vragen hebben. De meest veelgestelde hebben we alvast voor jullie beantwoord! Hebben jullie andere vragen? Bel ons dan, wij staan jullie graag te woord.

arrow

Vanaf wanneer is het mogelijk om een kindje echografisch in beeld te brengen?

Dat kan vanaf ongeveer één week na het uitblijven van de menstruatie. We kunnen dan, in de meeste gevallen, met 2D echografie een vruchtzakje in beeld brengen. Ongeveer drie weken later (de zwangerschapsduur is dan 8 weken) kunnen we het vruchtje laten zien en kunnen we het hartje zien kloppen. Vanaf dat moment is het mogelijk om de groei en ontwikkeling van het kindje te volgen.

Wanneer kan ik het beste een 3/4D echo laten maken?

De mooiste periode voor een 3/4D echo is tussen ongeveer 25 en 32 weken. De kindjes zijn dan mollig genoeg en je ziet hun botstructuur niet meer door hun (tot die tijd erg dunne) huidje heen schemeren.

Wat voor tips kunnen jullie geven, zodat de echobeelden optimaal worden?

Gebruik vanaf twee dagen voor de echo geen bodymilk, olie en/of 2-in-1 doucheschuim meer. Vooral Dove en Rituals zijn beeldbedervers.

Ga vlak voor de echo niet meer naar het toilet. Als de blaas iets gevuld is, liggen de kindjes wat hoger in de buik. Daardoor kunnen ze makkelijker en beter benaderd worden. Bij echo's tot 13 weken kan de blaas het beste goed gevuld zijn, ledig de blaas daarom maximaal 1,5 uur voor het onderzoek.

Probeer in de tijd voor de echo lichamelijk rustig aan te doen. Daardoor zijn jouw buikspieren meer ontspannen en kunnen wij betere beelden maken.

Kunnen wij de geprinte foto's plastificeren?

Nee, je kunt de geprinte foto's NIET plastificeren. De foto wordt daardoor helemaal zwart!

Disclaimer & Privacy Klachtenprocedure