Echografie prenataal

Vroegtijdig een sterk en gezond gebit!

Geplaatst op

Een gezond en sterk gebit is belangrijk, dat weten we inmiddels ook echt wel. Maar het is nog veel belangrijker om hier vroegtijdig mee te beginnen! Als ouder ben je verantwoordelijk voor een goede en leerzame ontwikkeling van je kinderen. Het verzorgen van de tandjes is dan ook een zeer belangrijk onderdeel hiervan. In deze blog leggen we dan ook graag uit waarom dat zo is!

Melkgebit

Een melkgebit is het eerste gebit wat bij een kind doorkomt bij een leeftijd van 6-7 maanden. Zodra de eerste tandjes zijn doorgekomen is het belangrijk om meteen te zorgen voor een goede verzorging van de tandjes. Je kunt dan bijvoorbeeld een zachte tandenborstel aanschaffen die speciaal voor kinderen bedoeld is. Bekijk altijd goed de voorschriften of de tandenborstel in de leeftijd van je kind valt. Een tandenborstel die bedoeld is voor een oudere leeftijd kan vaak al te hard zijn en zorgt voor pijn en verlies van tandvlees. Doordat het melkgebit zeer gevoelig is en maar een hele dunne en minder harde glazuurlaag heeft, is het gebit zeer gevoelig voor snelle schade en bacteriën. 

Gewoonte aanleren

Nadat het gebit langzaam compleet begint te raken is het belangrijk om het kind te helpen met tandenpoetsen. Leg hierbij goed uit waarom je het doet en wees duidelijk. Leer vaste momenten op de dag aan bij je kind, zoals bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Zorg ervoor dat het kind tanden poetsen leuk gaat vinden. Vergroot het plezier door bijvoorbeeld een tandenborstel en tandpasta aan te schaffen in het favoriete kinder thema van je kind.

Voorkom angst voor de tandarts

Het is een verstandige keuze om regelmatig naar de tandarts te gaan met je kind. Zeker in het begin is het belangrijk dat je om het halfjaar even langs komt voor controle. Het melkgebit kan namelijk nog niet zoveel hebben en een tandarts kan hier op tijd bij zijn als er wel iets aan de hand is, tevens kan een tandarts je altijd goed advies bieden als je niet weet wat jij hierin kunt betekenen. Ook kan een regelmatig tandartsbezoek helpen tegen het voorkomen van angst voor de tandarts op latere leeftijd. Iets wat helaas bij nog veel mensen op latere leeftijd voorkomt. Probeer dit dus zeker te voorkomen voor je kind! Ben je nog niet aangemeld bij een tandarts? Dan vind je wellicht de juiste hulp bij Ismile Tandartspraktijk, de tandarts in Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

We schrijven blogs over zwangerschap en wat daarbij komt kijken. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ echografieprenataal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden