Echografie prenataal

Waar moet je aan denken vóór een tandartsbezoek?

Geplaatst op

Veel tandartsen hechten waarde aan preventie. Dat is maar goed ook, want zonder preventie zou je nog veel vaker naar de tandarts moeten. Dat geldt daarom dan ook voor bijvoorbeeld https://www.tandartslaanopzuid.nl/. Zij vinden dat je een aantal zaken kunt doen vóórdat je naar de tandarts gaat zodat het werk van de tandarts makkelijker wordt en de behandeling voor jou comfortabeler. Die dingen bespreken we met je in deze blog. We zullen ingaan op de stappen die je kunt ondernemen om dat te bereiken en leggen je vanzelfsprekend ook uit hoe je die stappen het beste kunt ondernemen!

Even grondig flossen

Flossen is iets wat veel tandartsen zien dat je regelmatig doet. Als het even kan, minimaal één keer per dag. Dat is met een reden. Flossen haalt de stukjes tussen je tanden weg die je met een tandenborstel moeilijk kunt verwijderen. Als je dit regelmatig doet, zal er minder tandplak en uiteindelijk ook tandsteen vormen. Als je het niet regelmatig doet, kun je het wel nog even voordat je naar de tandarts gaat doen. Dan maak je het werkgebied van de tandarts net even een stukje schoner en prettiger.

Eerlijk zijn tegen je tandarts

Om even het bovenstaande aan te vullen; ontzettend veel mensen liegen tegen hun tandarts. Waarom? Uit schaamte of iets anders, wij weten het ook niet precies. Ze zeggen dat ze altijd elektrisch poetsen, dat ze regelmatig flossen, dat ze hun tandenborstel op de juiste wijze inzetten en ga zo maar door. Er zal misschien een kern van waarheid in zitten, maar een gros van de mensen liegt erom. Doe dat niet; als je eerlijk bent, kan je tandarts je veel beter helpen en beslissingen maken o.b.v. de gegevens die je aan hem of haar aanlevert.

Vragen stellen

Bovendien is het altijd handig om, voordat je naar de tandarts gaat, eens vragen te bedenken die je aan je tandarts wilt stellen. Hoe je het beste poetst, wat je moet doen met dat geïrriteerde tandvlees; noem maar op, vraag maar raak. Het is belangrijk dat je dit vraagt, want dan kan je tandarts je ook daadwerkelijk helpen met de vragen waar je mee worstelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We schrijven blogs over zwangerschap en wat daarbij komt kijken. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ echografieprenataal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden