Echografie prenataal

Wat is kanker en hoe kun je het herkennen?

Geplaatst op

Een van de ziektes die het meeste leed veroorzaakt tegenwoordig is kanker. Vrijwel iedereen kent vandaag de dag wel iemand die kanker heeft gehad of die er misschien zelfs wel aan is overleden. Er is nog best wel een boel onduidelijk over kanker en er wordt nog steeds veel onderzoek naar gedaan. De hoop is dat er op een gegeven moment een goede behandeling komt voor alle soorten kanker. Zo hoeft er hopelijk niemand meer te sterven aan deze ziekte. Maar wat is kanker nou precies?

Wat is kanker?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn er een heleboel verschillende soorten kankers. Zo kun je borstkanker hebben, maar is er ook longkanker en ga zo maar door. Wat ze allemaal wel gemeen hebben, is het feit dat het te maken heeft met cellen die zich onbeheerst delen. Cellen in het menselijk lichaam delen zich de hele tijd, maar kankercellen delen zich veel sneller. Hierdoor ontstaat een groep van slechte cellen en dat wordt een tumor genoemd. “Wat is kanker” is dus niet iets dat gemakkelijk uit te leggen is, maar dit is een heel korte samenvatting.

Hoe kun je kanker herkennen?

Nu de vraag “wat is kanker?” een beetje is beantwoord, er kan gekeken worden naar hoe je kanker zou kunnen herkennen. Er zijn nogal wat dingen die op kanker kunnen wijzen, maar het hoeft nog niet zo te zijn dat als je een van de volgende dingen hebt dat je dan ook echt kanker hebt. Het kan hoe dan ook geen kwaad om een keertje een afspraak te maken bij de huisarts als je je zorgen maakt. Je kunt bijvoorbeeld een knobbeltje op je huid zien. Dit kan eventueel een tumor zijn. Verder kun je last hebben van slikklachten, maar kan er ook bloed in je ontlasting zitten.

Ga met klachten naar je huisarts

Wat is kanker en hoe je het kunt herkennen is nu besproken, maar het is vooral van groot belang dat je op tijd naar een dokter gaat. Grote kans dat er niets aan de hand is, maar als er wel iets aan de hand is, dan wil je er zo snel mogelijk bij zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We schrijven blogs over zwangerschap en wat daarbij komt kijken. Lees snel verder.

Contactgegevens

Via info @ echografieprenataal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden